ALPHA LIPID SD2 EFEKTIF & SELAMAT!

Sunday, February 24, 2013

APA ITU ALPHALIPID SDII
Direka dengan bahan-bahan untuk menyokong keseimbangan gula darah, kekenyangan di antara waktu makan yang tetap dan jisim otot yang sihat, SDII membantu untuk mengekalkan berat badan yang sihat, sebahagian daripada program pengurusan berat badan yang termasuk perubahan diet dan senaman.
Satu campuran berkualiti tinggi yang komprehensif yang terdiri daripada protein soya bukan-GMO (75%), serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral. Suplemen minuman SDII tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa dan membantu untuk memastikan bahawa tubuh anda mempunyai semua nutrien penting termasuk protein supaya lemak dibakar, sementara anda masih dapat mengekalkan jisim otot dan ketegangan. Setiap hidangan menyediakan 10 gram protein yang boleh digunakan untuk keperluan harian anda.

BAGAIMANA IA BERKESAN?

Slim Diet II secara semulajadi membantu badan anda dalam proses pembakaran lemak dan bukannya glukosa atau tisu otot. Pembakaran lemak menghasilkan keton dalam badan yang digunakan sebagai tenaga dan boleh diukur (dipanggil ketosis).

KENAPA ALPHALIPID SDII?
Tak perlu berlapar • Selamat & efektif • Pengurangan berat yang maksimum • Terbukti berkesan menurunkan berat badan • Pembakaran lemak secara semulajadi • Mengekalkan jisim otot selepas penurunan (tidak menggeleber, kulit kendur dan berkedut)  • Diimport sepenuhnya dari New Zealand

BILA DA PELBAGAI CARA TAPI MASIH X BERKESAN..
Tiba masanya untuk melupakan diet lama anda dan menyertai beribu-ribu orang lain yang sedang menikmati penurunan berat badan yang sihat dengan Slim Diet.

CARA MINUM
Dos 15 g (2 senduk) 4 kali sehari untuk sarapan pagi, makan tengah hari, makan malam, dan 'supper'. Campurkan dengan 250ml air - goncang hingga sebati. Serbuk FibreMax boleh dicampur dengan Minuman Slim Diet II.

Peraturan Penting Berdiet SDII

Adakah anda bersedia untuk melakukan diet Slim Diet II ? Berikut adalah peraturan-peraturan penting ketika berdiet Slim Diet II (SD2) dan ingatlah peraturan-peraturan ini seolah-olah nyawa anda tergantung kepadanya, Jangan risau... ia bersifat sementara setelah anda mendapat berat yang ideal, anda tidak perlu lagi menyekat karbohidrat anda, Cuma perlu pandai mengawal pengambilannya sahaja :

1. JANGAN MENINGGALKAN WAKTU MAKAN. (DO NOT SKIP MEALS) Makan 3 kali sehari dengan saiz sederhana atau 4 atau 5 kali dengan size yang kecil.

2. JANGAN TIDAK MAKAN MELEBIHI 6 JAM PADA WAKTU KITA JAGA. (DO NOT GO MORE THAN SIX WAKING HOURS WITHOUT EATING) Anda juga boleh mengambil snek setiap 4 jam atau apabila anda lapar.

3. MAKAN PROTIEN YANG CUKUP. (EAT ENOUGH PROTIEN) Makan protien dalam bentuk lauk-lauk seperti ikan, daging, telur, ayam, itik, makanan laut dan seumpamanya dan makanlah sehingga anda kenyang dengan selesa dan bukan terlalu kenyang. Suplemenkan dengan memakan SD2 sebanyak 2 scoop setiap kali sebanyak 4 kali sehari = 8 scoop atau sebanyak 3 kali sehari = 8 scoop. Yang penting ikut dos cadangan pengambilan SD2...

4. JANGAN MAKAN MELEBIHI 35 GRAMS KARBOHIDRAT SETIAP HARI. (EAT NO MORE THAN 35 GRAMS A DAY OF NET CARBS) Pada fasa induksi atau 2 minggu pertama, anda boleh bermula dengan 20 gram net karbohidrat setiap hari. Kemudian pada fasa selanjutnya anda boleh mengambil sehingga 35 gram net karbohidrat setiap hari. Setiap orang mempunyai Kadar Karbohidrat Yang Kritikal untuk membakar lemak dan pastikan kadar yang sesuai untuk tubuh anda jika pembakaran lemak masih belum lancer. Sebenarnya 35 grams net karbohidrat itu sudah terkandung didalam kabohidrat yang ada didalam sayuran hijau yang kita makan. Kita juga boleh makan produk yang rendah kuantiti karbohidrat atau karbohidrat tersembunyi asalkan tidak melebihi had 35 gram karbohidrat setiap hari.

5. JANGAN MAKAN/KURANGKAN APA-APA JENIS BUAH-BUAHAN, NASI, ROTI, PASTA, BIJIRIN, SAYURAN BERKANJI/BERUBI, KEKACANG ATAU APA-APA MAKANAN YANG DIPERBUAT DARI TEPUNG DAN GULA KETIKA BERDIET. (EAT ABSOLUTELY NO FRUIT, BREAD, PASTA, GRAINS, STARCHY VEGETABLES, LEGUMES OR ANYTHING MADE WITH FLOUR OR SUGAR DURING THE WEIGHT LOSS PROGRAM)
6. Minum sekurang-kurangnya 2 litre air kosong setiap hari. (Drink at least 2 litre of water everyday)

7. Hindari minuman berkafein seperti cofee, tea dan minuman ringan dan bergas. (Avoid caffeine in the form of coffee, tea and soft drinks) Meminum kafein akan menyebabkan kandungan gula didalam darah yang tidak stabil dan akan membuat anda ketagih gula.

8. Kira setiap paket pemanis tiruan sebagai 1 gram net karbohidrat. (Count each packet of artificial sweetener as 1 gram of net carbs) Gunakanlah sucralose (splenda), saccharin (sweet 'n low) atau acesulfame-k (sweet one) sebagai pemanis makanan sekiranya perlu. Stevia adalah lebih organik dan semulajadi.

9. Apabila anda makan diluar, maka berhati-hatilah dengan karbohidrat yang tersembunyi. (When you eat out, watch for hidden carbs) Tepung gandum, tepung jagung dan gula adalah intipati didalam kuah (gravies), sos dan dressings.

10. Jangan menyangka semua makanan mempunyai karbohidrat yang rendah. (Dont assume any food is low in carbohydrate) Pastikan anda membaca label pemakanan tersebut dan berapa jumlah karbohidrat makanan tersebut. Sila rujuk kuantiti karbohidrat pada setiap pack makanan atau gunakanlah pengira gram karbohidrat (carbohydrate gram counter).


Apabila anda bermula dengan diet SD2, lakukan dengan bersungguh-sungguh pada 2 minggu pertama setiap peraturan-peraturan yang telah dinyatakan untuk berjaya. Lakukanlah dengan sepenuh hati dan jiwa setiap peraturan-peraturan tersebut sebelum anda melakukan versi peraturan anda sendiri


Sepuluh (10) Amalan Harian SD2

Jika anda berdiet SD2 dan ingin menurunkan berat badan dengan kadar yang terbaik maka pastikan anda mengikuti kesemua sepuluh (10) amalan harian ini setiap hari. Sepuluh (10) amalan harian itu adalah seperti berikut:-

 1. Campurkan 2 skup SD2 kedalam 200ml - 250ml air sejuk, goncang atau kacau sehingga larut dan minum. Ambil SDII sebanyak 4 kali sehari diselang-selikan dengan waktu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. Boleh ambil sebelum atau selepas makan. 
 2. Pilih makanan yang rendah karbohidrat (tidak lebih dari 35 gm sehari) dan makanlah sekurang-kurangnya tiga (3) kali sehari. Boleh makan lagi sekiranya merasa lapar. Kurang makan atau berlapar hanya akan merendahkan metabolisma dan melambatkan penurunan berat badan. 
 3. Campurkan makanan anda dengan Lite Salt (garam makanan) atau/dan Lite Seasoner untuk menambah potassium serta mineral lain didalam makanan yang anda makan. Mineral yang cukup penting untuk mengelakkan rasa lenguh anggota badan, letih, mengantuk atau kekejangan kaki jika kekurangan elektrolit didalam badan ketika berdiet.
 4. Amalkan pengambilan 2 sudu teh cuka apple (Apple Cider Vinegar) setiap hari supaya pembakaran lemak dibadan dapat ditingkatkan. Boleh campurkan kedalam SD2 atau air kosong dan minum selepas makan.
 5. Ambil 4 sudu teh minyak “cold pressed” seperti minyak zaitun setiap hari. Boleh tambahkan dengan mengambil 2 biji kapsul Flaxseed Oil atau lain-lain minyak/lemak didalam ketegori asid lemak yang diperlukan (Essential Fatty Acids) untuk pembakaran lemak yang lebih optima serta kawalan kolesterol semasa berdiet.
 6. Ambil FiberMax atau serat makanan sebanyak 1.5 Scoop kedalam SD2 atau segelas air kosong dan minum sebelum setiap kali kita makan. Ianya melawaskan pembuangan air besar dan juga membantu penurunan berat badan.
 7. Minum air kosong atau air mineral sekurang-kurangnya 2 litre sehari. Tambah minuman anda dengan meminum teh hijau atau teh herba yang sudah dinyah keffein dan tanpa gula.
 8. Jangan biarkan diri anda berlapar ketika berdiet. Berlapar hanya akan merendahkan metabolism anda dan melambatkan pembakaran lemak. 
 9. Lakukan ujian air kencing dengan Keto sticks  2-3 hari sekali, untuk mempastikan pemakanan anda sudah betul mengikut keperluan berdiet. Dapatkan warna pink setiap hari untuk penurunan berat badan yang lebih banyak.
 10. Jalanilah cara hidup yang aktif seperti mengamalkan menggunakan tangga dari menaiki lift bagi tingkat yang rendah atau parkir kenderaan di tempat yang jauh supaya anda boleh beriadah secara tidak langsung. Jika mampu bersenamlah selama 30 minit setiap hari untuk mempercepatkan lagi pembakaran lemak. Pilihlah senaman aerobic yang mempercepatkan dengup jantung anda (cardio exercise) seperti berjongging atau berbasikal
Cara-Cara Pengambilan SD2

Tiada peraturan rumit untuk dituruti ketika mengambil SD2. Cara makan SD2 amat mudah seperti berikut:-

 1. Campurkan 2 scoop SD2 kedalam lebihkurang satu gelas (200 – 250 ml) air sejuk, kacau atau goncang sehingga larut didalam shaker  dan minum.
 2. Minum sebanyak 4 kali sehari diselang-selikan dengan waktu sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Contohnya begini :- Bangun waktu pagi kita minum SD2 (1), lepas itu kita sarapan pagi. Sebelum makan tengah hari ambil SD2 (2) kali kedua dan kemudian makan tengahari seperti biasa. Sebelum makan malam kita boleh mengambil SD2 (3) sekali lagi dan makan malam seperti biasa. Kali keempat (4) boleh ambil SD2 waktu minum petang atau sebelum tidur. Semuanya 4 kali sehari dan boleh disesuaikan mengikut program harian kita supaya kita tidak berlapar dan perut sentiasa kenyang.
 3. Boleh mengambil SD2 ketika sebelum atau selepas makan.
 4. Sekiranya anda berpuasa, masih perlu mengambil SD2 sebanyak 3 kali pada waktu malam.Contohnya: berbuka 3 skup, nak tidur 2 skup, sahur 3 skup, jumlah semua 8 skup SD2 sehari.
 5. Pada waktu sarapan, makan tengahhari dan makan malam pula jangan mengambil makanan berkabohidrat dan bergula termasuk air yang manis serta berkafein dan juga buah-buahan lebih dari 35 gram sehari. Makan lauk-lauk sahaja.
 6. Boleh memakan sayuran-sayuran hijau dan juga tomato.
 7. Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari atau lebih lagi. Lagi banyak minum lagi baik.

Apa yang anda boleh makan.....

APA YANG ANDA BOLEH MAKAN? (Digalakkan untuk makan. Boleh masak mengikut cara kesukaan anda)

APA YANG ANDA TIDAK BOLEH MAKAN? (Dilarang makan tidak lebih dari 35 gram sehari untuk kesan yang optimum)

AYAM DAGING LEMBU KAMBING ITIK IKAN UDANG KETAM TELUR BUAH AVOCADO & ZAITUN SAYUR-SAYURAN HIJAU BUKAN BERUBI PRODUK SOYA YANG RENDAH KARBOHIDRAT KEJU YANG RENDAH KARBOHIDRAT AIR TEH HIJAU YG TAK BERKAFEIN SERTA TIADA GULA AIR KOSONG /AIS LAIN-LAIN MAKANAN YANG BERASASKAN BERPROTIEN SAHAJA

NASI MEE PASTA ROTI BISKUT GANDUM/ OAT /NESTUM SAYURAN BERUBI/ BERKANJI ALKOHOL KAFEIN (KOPI / TEH) MINUMAN RINGAN MINUMAN DIET (SODIUM) & BERGAS BUAH-BUAHAN / KURMA SUSU GULA-GULA (MANISAN) GULA/MADU LAIN-LAIN MAKANAN YANG TINGGI KARBOHIDRAT
SERTA BERGULA

Anda masih boleh mengambil makanan-makanan yang dilarang ini secara sederhana sekiranya anda tidak perlu menurunkan berat badan dengan cepat. Untuk kesan yang optimum, tinggalkan lah segala larangan tersebut  SEMENTARA WAKTU berdiet.

Perhatian:
1. Oysters dan mussels mengandungi karbohidrat yang tinggi dari makanan laut yang lain. Jangan memakan lebih dari 120 gram sehari.
2. Jangan memakan organ dalaman haiwan seperti empedal, jantung dan hati lebih dari 120 gram sehari.
3. Makanan yang diproses seperti ham, bacon, pepperoni, salami, hot dogs, daging buger, fishball, fish fingers dan seumpanya mungkin ada campuran gula dan tepung yang akan menyebabkan kandungan karbohidrat yang tinggi. Baca fakta nutrisi / Label makanan tersebut dan pastikan anda tidak memakan lebih dari 35 gram net karbohidrat sehari.
4. Jangan mengambil langsung daging, ikan atau makanan lain yang dirawat dengan nitrates yang mengandungi karsinogens serta membahayakan kesihatan.
5. Berhati-hati makanan yang mengandungi campuran daging, seafood dan ikan seperti makanan tiruan daging ketam, fishball, meatloaf serta makanan bertepung yang lain.
Cadangan Menu Makanan Untuk Pengamal Slim Diet II 
Untuk anda yang mengamalkan Slim Diet II, ini adalah cadangan menu hidangan ketika anda menjalani program diet SD2. Anda perlu lebih kreatif untuk perbagaikan jenis makanan (asalkan tidak memakan kerbohidrat dan gula) supaya kita lebih banyak pilihan dan tidak cepat jemu melihat makanan yang sama setiap hari. Nikmatilah makanan anda sepenuhnya dan ubahlah cara pemakanan yang biasa supaya anda tetap dapat menurunkan berat badan.
Buat permulaan, fokus makanan anda kepada lima (5) jenis lauk pauk ini: ayam/burung, ikan, daging, telor dan makanan laut. Lima jenis makanan ini tiada limit untuk ada makan sehari. Makanan yang lain ada mengandungi karbohidrat dan anda harus kira berapa gm karbohidratnya setiap hidangan untuk anda makan.

Sarapan Pagi
1. Telor - Mata Kerbau, Setengah masak, Omelet (campur sausage, bawang, capsicum dan tomato)
2. Sausage – Rebus, grill, slice kecil dan goring
3. Burger daging & ayam
4. Ayam kukus dengan spices
5. Fish finger/fillet (cari yang chunky kurang tepong)

Makan Tengah Hari
1. Ayam, daging, ikan, makanan laut, tauhu, tempe, telor itik dan sayur hijau dalam apa juga cara masakan
2. Yong tau fu tanpa kuey teow dan jangan ambil kuah coklat yang manis

Makan Malam
1. Soup/tomyam ayam, daging, tulang, makanan laut dengan sayur
2. Sate ayam, lembu, daging, perut etc (kurangkan kuah & jangan makan nasi impit)
3. Tahu bakar dan sotong kangkung
4. Western: Chicken chop, Lamp chop, steak (kurangkan kuah & jangan makan kentang)
5. Sama dengan makan tengah hari

Snek
1. Tempe/ikan bilis goreng dengan sedikit bawang dan chili potong (Jangan ambil terlalu banyak dlm sehari kerana tempe masih ada karbohidrat)
2. Nugget ayam, Drummet, Fish Fingers (perhatikan label kandungan karbohidrat tidak melebihi 35g sehari)NOTA:
1. Makanan yang diproses seperti sosej, daging burger, fishfingers, nugget ayam, drummet dan seumpamanya masih mengandungi karbohidrat lebihkurang 4 gram setiap keping.Tergantung kepada jenama makanan tersebut.
2. Makanan dari bahan soya seperti tauhu, tempe, air soya tanpa gula, taufufa tanpa gula dan seumpamanya bukan dari jenis protien isolate dan masih mempunyai 30 gram karbohidrat setiap 100 gram makanan.
3. Jangan ambil lebih dari 35gram net karbohidrat sehari untuk badan masih membakar lemak.
4. Kalau makan diluar ambil saja lauk pauk dan sayur, grill chicken, ikan bakar, lamb/chicken chop dan berhati-hati akan karbohidrat tersembunyi pada kuah blackpepper atau mushroom sos.
5. Kebanyakan chilli/tomato sos ada kandungan gula dan karbohidrat yang tinggi. Baca dulu lebel makanan dibelakang botol tersebut dan lihat berapa kandungan karbohidrat setiap saiz hidangan.
6. Kuah atau gravy untuk steak/lamb/chicken chop dan yong tau fu tinggi kandungan karbohidrat.
7. Buah-buahan juga mengandungi kandungan gula yang tinggi. Elakkan dahulu sementara berdiet.

PERHATIAN !!!
MENU CADANGAN INI ADALAH PANDUAN UMUM SAHAJA. PEMAHAMAN YANG LEBIH MENDALAM DIPERLUKAN TENTANG JENIS-JENIS MAKANAN BERKABOHIDRAT APABILA ANDA MENGIKUT MENU CADANGAN INI DAN BERAPA BANYAK ANDA BOLEH MAKAN SEHARI. OLEH ITU ANDA HARUSLAH MENDAPAT PENJELASAN TERLEBIH DAHULU DARI  KONSULTAN PEMAKANAN ANDA SEBELUM MENGIKUT MENU CADANGAN INI SEPENUHNYA ATAU SENTIASA MERUJUK KONSULTAN ANDA  JIKA TIMBUL SEBARANG KEMUSYKILAN TENTANG PEMILIHAN MAKANAN ANDA.

SEKIRANYA TIDAK, ANDA DIMINTA BERTANGGUNG JAWAB SEPENUHNYA APABILA MENGIKUT CADANGAN MENU INI TANPA APA-APA RUJUKAN SERTA BANTUAN BERDIET.
 
BERMINAT? SMS/WHATSAPP 0197837048 FOR FAST RESPONSE. 
THANK YOU ;)

0 comments:

Post a Comment