Q & A: BUSINESS ALPHA LIPID

Tuesday, March 26, 2013

Soalan2 lazim bila org baru nk join biz :

1. Berapa modal nak buat business ni?
jawapan :Modal RM60 untuk daftar sebagai ahli NZ New Image, dan modal selebihnya bergantung kepada anda..

2. Susah tak nak jual??
jawapan :Permintaan terhadap produk ni sangat tinggi skrg. customer kami terdiri bermula dari golongan student, pemuda-pemudi, bakal pengantin, ibu-ibu yang lepas bersalin, ibu-ibu yang dah lama bersalin tapi berat badan x turun jugak, malah makin naek ;) , golongan bapak-bapak yang perut makin ke depan..market sangat luas, ditambah pula dengan zaman IT sekarang..boleh dikatakan 80% customer dicari melalui internet manakala 20% melalui orang sekeliling..medium yg sangat mudah..FB, Blog, Twitter...semuanya di hujung jari..ianya sangat mudah!

4. Ada modal ke business ni???
jawapan : hehehe apa2 business dr sekecil2 business sampai sebesar2 business confirm kene ada modal. Tapi dalam business ini, anda yang tentukan modal berapa yang anda ingin mulakan.

5. Kene cari2 orang ke business ni?boleh ke nak duduk diam je?
jawapan : amboii....best nya kalau boleh duduk diam2 dapat duit kan,ade tu..suka betul kalau click2 dpt duit,fuhhhh...!!!!
business alpha lipid SD2 totally a pure business based on effort kita. takde istilah boleh duduk diam2 dpt duit...takde istilah pyramid system n etc. kita bukan cari org...kita dah buat business kan...confirm kita nak business kita berkembang maju..kita just share product and peluang business dgn sesiapa shj kat luar sana menggunakan konsep franchise system.

6. saya tak pandai menjual,boleh ke buat?
jawapan :Kami faham perasaan anda. Tetapi business bukan suatu benda yg lahir secara semulajadi dalam diri kita..business adalah sesuatu yg kita boleh pelajari.takde alasan x pandai..yang penting ada kemahuan dan nak belajar shj.kami akan guide sehingga anda berjaya..

7. Saya dah ade pekerjaan, saya tak mempunyai masa untuk berbisnes.
jawapan: Bisnes ini tak perlu masa yang banyak..terpulang kepada anda berapa banyak masa yang anda ingin luangkan. Bagi kami 1/2 jam hingga 1 jam sehari sudah memadai untuk mencapai kejayaan. Masa tersebut kami peruntukkan untuk mengupdate promosi2 di fb, dan jika mempunyai masa yang lebih, kami mengupdate blog ;) Kami sendiri mempunyai kerjaya profesional , malah kami kenal ramai pengedar NZ New Image yang antaranya adalah doktor, guru, jurutera,pegawai kerajaan dan pensyarah. In fact, ini adalah satu advantage kerana kami mempunyai rakan sekerja untuk berkongsi tentang produk dan peluang bisnes yang hebat ini!

Jom kite jana side income more than duit gaji..

SMS/CALL: 0134457840 (AWEEN)
WHATSAPP: 0197837048 (AWEEN)Loves,


0 comments:

Post a Comment