To LETGO Poplook Haley Chiffon Blouse-Green

Thursday, April 25, 2013

0 comments

To LETGO Poplook Haley Chiffon Blouse-Green

CONDITION: NEW WITH TAG.. Dkt TPL da out of stock.
REASON TO LET GO:  Terbeli lebih..

HARGA: RM69 + RM6 = RM75

Size XL
Length: 138cm
Bust: 40cm
Shoulder: 36cm
Armhole: 21cm
Waist: 31 - 37cm
Hips: 55cm
Fits UK size: 10 - 12

PM
or SMS/WHATSAPP: 0197837048 (AWEEN)
No fussy buyer & fast payment..Thanks
 
 
SOLD OUT.. THANKS 

Omega COQ10

0 comments

Apa Itu CoQ10?

Koenzim Q10 (CoQ10) ialah sejenis jisim yang menyerupai vitamin dijumpai di dalam setiap sel dalam badan manusia. CoQ10 adalah perlu untuk mengeluarkan tenaga di peringkat selular. Para saintis mendapati jantung kita mengandungi 10 kali lebih banyak CoQ10 berbanding mana-mana organ lain dalam badan kerana jantung kita adalah organ yang paling kuat bekerja sebab ia berdegup kira-kira 100,000 kali sehari.

Menjana tenaga yang banyak tidak menjadi masalah semasa kita masih muda. Badan dapat mengeluarkan semua CoQ10 yang diperlukan oleh jantung, tetapi apabila kita semakin tua, badan akan mengeluarkan semakin sedikit CoQ10.

Pada peringkat umur 40-an & ke atas, jantung kita akan mengalami kebuluran tenaga. Sebaik sahaja keadaan ini berlaku, jantung tidak lagi mampu bekerja dengan cekap serta tidak berupaya untuk menyampaikan semua oksigen dan nutrien yang diperlukan oleh organ dan tisu di seluruh badan. Akibatnya, kita akan berasa letih dan tidak bermaya.

 

Kebaikan Co-Q10 untuk kesihatan jantung

Banyak penyelidikan telah dilakukan terhadap CoQ10 tetapi hasil yang paling menarik ialah yang dicapai dalam bidang kardiologi.
 
Pada tahun 1972, Dr. Karl Folkers (dikenali sebagai ‘Bapa CoQ10′ kerana kajian mendalam beliau mengenai CoQ10) dan Dr. Gian Paolo Littarru membuktikan mereka yang menghidapi penyakit jantung seringkali adalah mereka yang juga kekurangan CoQ10.
 
Paras kekurangan CoQ10 telah pun dimantapkan dengan amat jelas dalam kes-kes kegagalan jantung kongestif dan kardiomayopati (otot jantung yang berpenyakit) yang merupakan penyakit yang melibatkan otot jantung itu sendiri.Apabila otot jantung lemah, ia tidak dapat mengepam semua darah yang diterima daripada badan. Juga, apabila otot jantung itu lemah, ia memerlukan lebih banyak jumlah nutrien yang mesti disalurkan ke sel-sel jantung supaya ia dapat mencipta tenaga. Salah satu nutrien yang paling penting ialah CoQ10.
 
Dengan mengambil suplemen CoQ10, maka otot jantung yang lemah itu dengan mudahnya dapat menambah semula simpanan CoQ10-nya. Ini membolehkan otot jantung menjana lebih banyak tenaga dengan itu memperbaiki keadaannya yang lemah itu.

 

Keberkesanan Coq10

Koenzim CoQ10 merupakan suatu rawatan yang berkesan bagi mereka yang mengalami tekanan darah tinggi, menurut satu ujian klinikal yang diterbitkan dalam majalah Southern Medical Journal (2001; 94:112-7).

Mengikut kata Dr. Peter H Langsjoen, M.D., F.A.C.C. (doktor, ahli biokimia dan penyelidik)

Dari pengalaman klinikal saya, kekurangan CoQ10 adalah penyebab kepada kekakuan otot jantung, yang akan menyebabkan badan bertindak balas dengan adrenalin. Dan seterusnya akan menyebabkan tekanan darah tinggi

Terdapat beberapa penyelidikan berkaitan CoQ10 dan semuanya menunjukkan peningkatan fungsi otot jantung dan lama kelamaan menurunkan tekanan darah.

Manfaat daripada CoQ10 untuk jantung kini merupakan suatu fakta yang telah pun diterima ramai di kalangan para doktor pada hari ini. Banyak kajian menunjukkan kebaikan yang konsisten dalam kefungsian jantung di kalangan para pesakit yang mengambil CoQ10. Adalah penting kita menyedari bahawa CoQ10 itu digunakan untuk menyokong rawatan-rawatan tradisi dan bukan sebagai penggantinya.

 

Khasiat lain CoQ10

  • selain menambah kesihatan jantung, Co-Q10 juga baik untuk pesakit-pesakit yang telah menderita pelbagai penyakit jantung.
  • kajian juga menunjukkan Co-Q10 bagus untuk mereka yang menghidapi migrain
  • membantu pesakit kanser daripada kesan sampingan semasa dan selepas rawatan kanser.
  • mengelakkan dan mengurangkan pendarahan gusi
  • memberi kesan anti-penuaan
  • mengurangkan kesan radiasi
  • merawat penyakit Parkinson
 
Omega yang ditemui dalam minyak ikan menyokong keselesaan dan pengerakan sendi. Minyak ikan dan CoQ10 menyokong kesihatan jantung dan sistem kardiovaskular. CoQ10 juga menyokong pengeluaran tenaga semulajadi dan bertindak sebagai antioksidan untuk membantu melindungi dan menyokong kesihatan selular.


  Call/SMS/Whatsapp 0197837048 untuk order 
 
Loves,
  


 

Work From Home Malaysia

Tuesday, April 23, 2013

0 comments
Work from home is a hot topic and has been for a while.If you need workplace flexibility, work from home might be a GOOD CHOICE. Housewives especially starting their own businesses, blogging, and working at home.They believe staying home to raise children is a priority and a gift. But you can stay at home, take care of the kids and create income for your family while pursuing your own passions.

For many mums, work from home seems like the ideal set up. You get to earn some money and do something for yourself without the wrench of leaving your children and trudging back to the office. There are many different jobs that can be done from home. They are usually flexible, allowing you to be around when your children need you most, and you don't waste precious time travelling to and from work.

Alpha Lipid is the great business for a work-at-home mom! 

Why???
 
* New Image International's business plan is very simple and convenient.

* New Image International's business plan consist of 6 levels. REPRESENTATIVE, SUPERVISOR, MANAGER, RUBY, EMERALD and DIAMOND. But we have a short-cut strategy to jump from Representatite to Ruby! YES. Its true!!


* You can purchase New Image International's products with the member price. RM150 for registered member & RM180 for NON-MEMBER. So, If you're able to sell Alpha Lipid at RM180, you can earn RM30 per can.
  
*You will receiving fixed rebate of 25% for every can sold. As for example,you brought from company at RM150 per tin which consist of 101 PV. So, 25 % x 101 = RM25 will be given to you as a fixed rebate.If you sells to customer at a price of RM180 for Alpha Lipid, you are actually earn: RM30 + RM25 = RM 55 for every CAN !  

* Alpha Lipid Royalty Cash Bonus 2 times a year!! 
  

Read more HERE!
And there are only a few requirements:

# No experience required.
# Positive attitude
# A laptop or computer

# Access to the internet
# Committed & Consistent 
 


In short, work from home benefits you:-

+Have increased freedom·   
+Be your own boss
+An expanding business with enormous growth potential·      
+Earn extra cash to plan for your future·    
+Build a profitable business locally and internationally·      
+Work at your own pace with no pressure·    
Have a huge support network at hand when needed·   
+Training provided.
 
You should go for it, try out work from home business, you can start part time. Stay long enough cause you don’t learn a business in one week..


If you’re interested in taking control of your time so you work from home effectively, contact me to set up a consultation.

Call/SMS/Whatsapp: 0197837048 (Aween).





Loves,
 






Diet Pemakanan Rasulullah SAW

Monday, April 22, 2013

0 comments
 


Daripada Aisyah RA, 

Bala yang pertama sekali berlaku kepada umat ini sesudah kepergian Nabi SAW ialah kekenyangan perut, sebab apabila sesuatu kaum kenyang perutnya, gemuk badannya, lalu akan lemah lah hatinya dan akan bermaharajalela syahwatnya.
(Hadis riwayat Bukhari)


Berikut adalah cara makan dan diet Nabi Muhammad SAW. Mungkin kita boleh amalkan cara ini untuk KESIHATAN yang terbaik dan sekali gus dapat mengamalkan SUNNAH Rasulullah SAW.

1.Suka minum susu.
Merupakan makanan kegemaran Rasulullah SAW. Susu kaya dengan protein, kalsium, vitamin A dan B. Zat protein berkualiti tinggi penting untuk membina tisu badan serta penting untuk pembentukan antibodi melawan penyakit. Zat Kalsium dalam susu pula mudah diserap oleh badan dan kita semua tahu kalsium memang penting untuk pembinaan gigi dan tulang. Kekurangan kalsium mengundang osteoporosis. Zat-zat lain yang terdapat dalam susu ialah fosforus, magnesium, potassium, Vitamin B2(riboflavin) dan Vitamin D.
  
Gambar Hiasan

p/s: Jom minum Alpha Lipid Lifeline, dalam segelas, ckup semua vitamin & mineral yg diperlukan ;)

2. Rasulullah tidak minum susu sewaktu baginda memakan daging, ayam ataupun ikan.

Nabi Muhammad SAW pernah melarang para sahabat daripada makan ikan bersama susu. Dikhuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai di mana dalam badan ayam ion+(Positive Ions) sedangkan dalam makanan laut mempunyai ion-(Negative Ions), jika kedua-dua jenis makanan ini bercampur maka akan terjadinya tindak balas biokimia yang aktif dalam tubuh sekali gus mampu menyebabkan perut dan usus rosak dengan teruk.
Gambar Hiasan
3. Rasulullah SAW melarang meminum susu bersama cuka.
Kerana cuka boleh merencatkan penyerapan protein susu dan kemasaman nya boleh menghakis perut melalui tahap keasidannya lama kelamaan boleh menyebabkan gastrik.
Gambar Hiasan
 4. Rasulullah SAW tidak makan ikan bersama daging, telur atau daun salad.
Dalam Kitab Al-Quran ada melarang manusia untuk makan makanan darat bercampur makanan laut misalnya memakan nasi berlaukkan tom yam dan lauk kenduri. Haiwan di laut dan di daratan mengandungi cas ion yang berbeza, kalau kita campurkan juga, sistem usus dalam perut kita akan rosak. jadi,  ia bakal mengundang penyakit dan membahayakan kesihatan.

5. Rasulullah SAW memakan buah-buahan terlebih dahulu.
Makan buah sebelum makan (1/2 jam sebelum makan nasi). Kita tak sepatutnya makan buah selepas makan nasi. Buah-buahan mengandungi serat/fibre yang tinggi. Apabila kita makan buah sebelum makan nasi, secara automatik perut kita telah penuh dengan serat. jadi, kita tak akan makan nasi dalam kuantiti yang banyak.
Gambar Hiasan: Buah-buahan
6. Rasulullah SAW biasa memakan bijirin seperti Habbatus Sauda, barli dan oat.
Menurut Bukhari-Muslim, Nabi SAW bersabda:
Al-Habbah Al-Sawda’ mempunyai ubat bagi segala penyakit kecuali mati.
Pemakanan berasaskan bijian-bijian sememangnya berkhasiat kerana ia kaya dengan bahan phytonutrients. Phytonutrients adalah sejenis antioksidan yang berkuasa tinggi yang mampu meningkatkan sistem pertahanan badan, menyihatkan jantung, mengawal penyakit kencing manis dan kegemukan melampau serta juga mampu mencegah kanser.
Gambar Hiasan: Habbatus Sauda

7. Baginda SAW juga memakan roti yang diperbuat daripada gandum asli.
Gandum sempurna mempunyai perbezaan berbanding tepung gandum proses kerana ia mengandungi kadar protein, serat dan vitamin E tinggi yang mengurangkan risiko penyakit jantung dan merendahkan kadar kolesterol. Roti gandum mengandungi karbohidrat di mana setiap individu memerlukan 50 hingga 60 peratus karbohidrat setiap hari untuk membekalkan tenaga dan juga mempunyai zat-zat logam yang lain, vitamin dan serat untuk kepentingan kesihatan manusia.
Mengikut riwayat oleh Bukhari dan Muslim, Aisyah berkata,
Keluarga nabi tidak pernah kenyang dengan memakan roti gandum dua hari berturut-turut dan (pada hari mereka tidak memperoleh roti) mereka memakan tamar.

Gambar Hiasan: Roti gandum

8. Buah tamar
Sememangnya sinonim dalam kehidupan Rasulullah SAW, ia dianggap sebagai makanan yang sempurna kerana ia mengandungi pelbagai khasiat yang diperlukan untuk kesihatan manusia. Kandungan serat yang tinggi dan lemak yang rendah serta gabungan beberapa zat lain yang terkandung di dalam buah tamar menyebabkan ia amat berkhasiat dan sentiasa digemari dan menjadi hidangan penting bagi nabi dan keluarga. Manakala buah tamar pula mempunyai unsur- unsur seperti karbohidrat, protein, serat, lemak serta zat logam yang lain untuk melengkapkan lagi hidangan tersebut. Ada sejarah di mana, seorang wanita Yahudi telah meletakkan racun dalam makanan Rasulullah SAW, dan ternyata bisa racun itu dapat di neutralkan oleh khasiat yang terdapat di dalam kurma yang dimakan oleh Baginda SAW. Sebab itulah Rasulullah SAW mengibaratkan orang yang tidak mempunyai kurma di rumahnya sebagai orang miskin.
Bukhari dan Muslim meriwayatkan; bahawa Aisyah berkata,
Ada ketikanya dapur rumah kami tidak berasap selama sebulan. Yang ada (untuk dijadikan makanan) hanyalah buah tamar dan air. Melainkan kadangkala diberikan kepada kami sedikit daging.
 
Gambar Hiasan: Buah Kurma/ Tamar

9. Nabi SAW juga memakan buah-buahan lain seperti tembikai.
Sehubungan dengan ini, Abu Daud dan Tirmizi meriwayatkan bahawa Aisyah pernah berkata, Rasulullah pernah memakan buah tembikai bersama-sama dengan buat tamar basah. Tembikai mengandungi 92 peratus air dan 8 peratus gula serta mengandungi antioksidan yang disebut lycopene yang mampu mencegah daripada pelbagai penyakit terutamanya kanser.

10. Rasulullah SAW juga menggemari sayuran dari jenis mentimun.
Mentimun kaya dengan air justeru ia menyejukkan badan. Di samping itu, mentimun juga mengandungi vitamin C yang mampu meredakan radang kulit dan juga mengandungi silika. Silika merupakan unsur penting yang diperlukan bagi menjamin kesihatan sistem saraf yang melibatkan otot, tendon, ligamen dan tulang. Oleh kerana mentimun mengandungi banyak air, maka pengambilannya dengan makanan yang berserat merupakan satu langkah yang baik kerana ia akan memberi manfaat yang lebih berkesan kepada kesihatan tubuh badan.

Gambar Hiasan: Mentimun
11. Nabi SAW juga menggalakkan pengambilan madu.
Baginda SAW mengamalkan minum air sejuk yang bercampur sedikit madu setiap pagi. Ia menghindar daripada segala penyakit. Madu kaya dengan gula(yang sihat), sedikit air, vitamin dan mineral penting untuk kesihatan badan. Dari segi sudut kesihatan, madu dikatakan berfungsi untuk membersihkan lambung, mengaktifkan usus, menyembuhkan sembelit dan keradangan.
Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya ada ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Rabb) bagi orang yang memikirkan(An-Nahl: 68-69)
Gambar Hiasan: Madu

12. Rasulullah SAW sentiasa mengamalkan banyak meminum air
Dengan meneguk perlahan-perlahan sambil memegang gelas dengan tangan kanan  dan melarang bernafas atau menghembus ke dalam air tersebut. Hal ini kerana udara yang sengaja dibuihkan dalam air itu mungkin mengandungi kuman dan bakteria yang berbahaya kepada kesihatan.
Minum sebaik-baiknya sebelum makan. Jangan meneguk air ketika sesi menjamah makanan, minum lah air jika tersedak, berasa kekeringan ataupun setengah jam sesudah makan, hal ini makan melancarkan selera makan serta mengelakkan dari terkena penyakit kembung air. Meminum air sekurang-kurangnya setengah jam sesudah makan dapat mengembalikan tenaga yang hilang pada kadar tempoh yang lama serta mengembalikan keserian wajah dan awek muda.
Gambar Hiasan
13. Rasulullah SAW melarang manusia makan dengan banyak dan melampau.
Diriwayatkan bahawa para sahabat berkata dari Rasulullah SAW:
Kita (kaum muslimin) adalah kaum yang hanya makan bila lapar dan berhenti makan sebelum kenyang.
Sebaliknya manusia itu hanya perlu makan ketika ia lapar dan berhenti sebelum ia kenyang. Baginda SAW meminta seseorang itu untuk mengisi 1/3 daripada ruang perutnya dengan air, 1/3 dengan makanan dan selebihnya dengan ruang kosong (udara).


14. Rasulullah SAW juga menyuruh menjamah secubit garam sebelum makan untuk menolak 70 macam penyakit dan ambil secolek lagi dengan jari manis tangan kanan setelah makan.

16. Rasulullah SAW juga mengajar untuk kita makan dengan tangan kanan tanpa sudu, garpu ataupun chopstick.
Dari Jabir r.a. berkata, Rasulullah SAW bersabda:
Jangan engkau makan dengan (tangan) kirimu, sesungguhnya syaitan itu makan dan minum dengan (tangan) kirinya.
Apabila selesai hendaklah dijilat jari-jari tersebut. Ahli saintis telah menemukan bahawa enzim banyak terkandung di celah jari-jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur.

Gambar Hiasan
19. Rasulullah SAW melarang meninggalkan makan malam.
Sesiapa yang meninggalkan makan malamnya, dia akan mempercepatkan tua sebelum masanya kerana keasidan serta tahap kolesterol dalam darah dan badannya akan berganda. Makanlah sekadar mengisi perut (bukan kenyang) walaupun dengan sebiji kurma untuk proses penghadaman dan proses metabolisme gizi-gizi makanan ke saluran bahagian lain sebab semasa tidur pertumbuhan badan kita akan menentukan tahap kesihatan kita.

20. Berpuasa
Selama sebulan pada bulan Ramadan dan disunatkan berpuasa pada hari-hari tertentu boleh menjamin kesihatan yang berkekalan sepanjang hayat. Apabila bersahur, minumlah sekurang-kurangnya segelas air sejam sebelum solat subuh dan selewat-lewatnya 10 minit sebelum masuk waktu imsak. Ini adalah perlu bagi menjamin kekuatan sewaktu menjalani ibadah puasa. Manakala apabila berbuka puasa pada waktu Maghrib, perlu disegerakan dengan memakan 3 biji kurma atau manisan dan segelas air terlebih dahulu.
Oleh itu, pengambilan diet dan menghindari larangan seperti di atas yang diamalkan oleh Rasulullah SAW merupakan aturan yang baik untuk mengekalkan kesihatan dan ia telah pun dibuktikan akan kelebihannya melalui kajian sains semasa. Justeru, amalan pemakanan yang dipamerkan oleh Rasulullah SAW seharusnya diikuti dan dicontohi oleh semua peringkat umur demi kesihatan yang mantap, kelangsungan hidup dan penyempurnaan ibadah yang bermutu.
Jadi, jika kita kaji semula dari apa yang ditinggalkan oleh amalan Rasulullah SAW yang cukup indah ini, pasti kita akan mengerti kenapa, pelbagai sakit misteri, kronik semakin menjadi-jadi di dalam masyarakat kita kini. Ini semestinya kerana, kita lupa untuk meneladani amalan atau tabiat pemakanan yang ditinggalkan oleh Rasulullah SAW.
Gambar Hiasan
Akhir kata, mari kita renungkan bersama-sama sabda Rasulullah SAW:

Barang siapa yang sedikit makan, maka perutnya akan sihat dan hatinya akan bersih. Sebaliknya, barang siapa yang banyak makan, maka perutnya akan ditimpa sakit dan hatinya keras.
Hadis Riwayat Huzaifah


Credit to: Usahawan.com




Loves, 
 

Psoriasis

Thursday, April 18, 2013

0 comments
Apa itu Psoriasis?

Definasi
Psoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang normal. Ia adalah keadaan kulit yang tidak berjangkit. Kawasan yang biasa dihidapi adalah kulit kepala, lutut dan siku tetapi boleh juga menjangkiti pada bahagian badan lain termasuk kuku dan tulang.

Tanda-tanda
Ianya berlainan bagi setiap orang dan termasuklah :
• Keguguran sisik pada kulit
• Tompok-tompok merah pada kulit kepala, siku, lutut dan bahagian lain badan.
• Gatal tetapi pada tahap yang berbeza-beza

Jenis-jenis psoriasis
• Paling lazim adalah psoriasis yang bertompok
• Dikalangan kanak-kanak biasanya terdapat guttate psoriasis.
• Jenis teruk yang memerlukan rawatan dihospital dipanggil erythrodermic psoriasis
• Lampin psoriasis
• Pustular psoriasis- adalah bentuk psoriasis yang sangat teruk dimana ia boleh menimbulkan kesakitan.

Komplikasi
Psoriasis boleh menyebabkan arthritis yang dikenali sebagai arthritis psoriatik. Gejala adalah sakit atau bengkak pada sendi. Sendi yang biasanya terlibat adalah:
• Sendi hujung pada jari tangan atau kaki
• Bahagian belakang, pergelangan tangan, lutut atau pergelangan kaki

Bagaimana Colostrum Alpha Lipid boleh membantu?

Firstly, mari baca scientific article written by Dr. Alfred E. Fox..

Click to enlarge

Click to enlarge

Its clearly stated that psoriasis is related to colostrum isyour immune system & Alpha Lipid Colostrum is the most natural way to boost your immune system..Kalau nak soft copy paper ni, kindly email me..i'll send to you..no biggies ;)



Testimonial ADIK SAYA SENDIRI!! She had PSORIASIS since she was 12 years old!! & dia akan ulang-alik hospital utk brjmpa dgn Dr Pakar di Hospital Sultanah Fatimah Muar setiap 3 bulan..

Dlu kulit dia bersisik & menggerutu..Kepala dia sentiasa gatal2 & ade sisik tebal..termasuk dekat bdan, lutut, tangan & kaki..Masa ni dia baru 1 week je minum Lifeline secara konsisten..Alhamdulillah, bile AMALKAN LIFELINE,dgn IZIN ALLAH, kulit dia da TAK BERSISIK & TAK MENGGERUTU.. malah kulit yg bersisik tu jadi LEMBUT & KUPINGAN KULIT KERING TU JATUH/GUGUR sendiri..TAKDE GARU2 sana sini sbb rasa GATAL2 dah TAKDE!!

ALHAMDULILLAH..SYUKUR! Rasa sgt bahagia bile tgk adik kesayangan bertmbh sihat..Now dia da boleh pakai tudung dgn selesanya..Sblm ni Dr tak bagi simpan rambut panjang & pakai tudung sbb kalau kepala tertutup akan mmbuatkan psoriasis tu tumbuh lg banyak..

more info about psoriasis: http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Bahanapsoriasis/Article


Dapatkan Alpha Lipid Lifeline sekarang!! jangan bertangguh!! Mana tau, ini la yang anda cari selama ini.
Call/SMS/Whatsapp: 0197837048 (Aween)




Loves

Samsung Galaxy Note Pink Limited Edition

Tuesday, April 16, 2013

0 comments

Samsung Galaxy Note II now in Pink! 


Samsung has launched another limited edition pink phone so called  
Martian Pink Samsung Galaxy Note II 
 Cantek sgt kannnn???I just fell in love at my first sight! 5.5-inch HD Display, quad-core processor, 8megapixels camera, Android 4.1 Jelly Bean system, plus unique pink S Pen which comes with the pink device. Its just a good as another color and u can always check at Samsung website.

 And guess what? It comes in limited edition (while stocks last). So, hurry up ladies..buy them now!! As what i did last night!! Quickly heading to Samsung Midvalley just to buy this super stylish and prettiest phone i ever seen!
 
The price already mark down from RM2299 to RM1999.So, its a prefect time to have it now! Remember..its limited edition!!
 
 
Hehehe..Presenting my new Samsung Galaxy Note II Martian Pink!!
 

 
When you buy directly from Samsung, you wont get FREE screen protector or casing.But you still can buy it from Samsung which it cost RM62 for screen protector & RM89-RM100++ for casing.

Thus, i've decided to not buy form Samsung and want to find it at local store. Alhamdulillah, I manage to get matte surface screen protector for RM20 and the backcase for RM20..I save a lot here.

But...i already order this mustache floral theme book case cover..Overload cuteness kannn?Tu la yg terbeli!!! Murah je tau.. RM55~
 
There are more in their website. Do check them HERE or visit their FB

In short, The pink shade is actually very eye-catching and the Martian Pink Galaxy Note II totally stand out from others!!
 

For more information, go to Samsung Malaysia's
 
Loves, 
 

 

Poplook Penny Chiffon Dress to Letgo

Friday, April 05, 2013

0 comments
To LETGO Poplook Penny Chiffon Dress..Ade yg berminat x? 
Sold Out!!
 

CONDITION: NEW WITHOUT TAG.. DA CUCI SEKALI SBB ADE KESAN KOTOR DKT BAWAH KAIN MS TERIMA..NEVER WORN EXCEPT FOR TRYING ONLY.
REASON TO LET GO: Beli utk Adik..tp dia x muat la pulakkkk..aduh!

HARGA: RM69 INCLUDE POSTAGE. (same as TPL)

Size L
Length: 138cm
Bust: 40cm
Shoulder: 36cm
Armhole: 21cm
Waist: 31 - 37cm
Hips: 55cm
Fits UK size: 10 - 12

PM
or SMS/WHATSAPP: 0197837048 (AWEEN)
No fussy buyer & fast payment..Thanks

Usus Kotor punca Segala Penyakit.

Thursday, April 04, 2013

0 comments
Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya: Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami).


USUS bukan sekadar tempat yang menjadi salur laluan makanan sebelum dikumuhkan kerana ia turut berperanan sebagai barisan pertahanan penting tubuh terhadap bakteria berbahaya.
source: http://www.hmetro.com.my/articles/Kesihatanususpengaruhiketahananbadan/Article/
.

Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia, penyakit sistem penghadaman menjadi punca keenam utama kematian di hospital kerajaan sepanjang 2008

90% penyakit yg dtg berpunca dari usus yang tidak sihat.

Kelebihan Kolostrum ALPHA LIPID LIFELINE ialah ia bertindak melalui saluran pemakanan iaitu USUS yg berfungsi sebagai agen pencegah dan perisai daripada serangan penyakit..


 Jangan Berlengah Lagi! DAPATKAN ALPHA LIPID SEKARANG!!! 

SMS/Whatsapp: 0197847048 (Aween) for info/order.

 

Loves,

Colostrum is a hot supplement in the athletics world

0 comments


Colostrum is a hot supplement in the athletics world, according to Dr. Louise Burke, the Head of Nutrition at the Australian Institute of Sport in Canberra. 

Recent research shows that bovine colostrum supplementation can improve performance in activities requiring both strength and endurance.

A study by Buckley and his research team at the University of South Australia (1999) examined a group of eight elite female rowers. In this study, the women consumed either bovine colostrum (60g/day) or a whey protein powder (placebo). The colostrum-supplemented group performed significantly greater in terms of distance covered and work performed during a 4-minute maximal rowing effort.

Another study by Buckley (2003) compared the effect of bovine colostrum supplementation to whey protein powder on 51 male athletes, and found that colostrum supplementation during training significantly increased peak anaerobic power.
 
A study from the University of Tasmania, Australia (2002)
has reported that eight weeks of colostrum supplementation resulted in an improvement in cycling performance. These findings were presented at the Pre-Olympic Sports Medicine Conference in Brisbane (Coombs et al., 2000). Compared to their initial performance eight weeks earlier, the group taking 20 grams of colostrum per day completed the time trial 158 seconds faster whereas the group taking whey protein improved their performance time by only 37 seconds.

Researchers at Numico Research in the Netherlands (2002)
confirm that colostrum supplementation improves sport performance better than whey protein. A double-blind, placebo controlled study using 35 elite field hockey players, including players from the Dutch national team, showed that highly trained athletes supplemented with colostrum can achieve enhanced performance. The hockey players taking colostrum improved sprint performance significantly better than the whey group.

A study in Finland
showed an increase in physical performance during maximal exercise with colostrum supplementation.  Colostrum supplementation promoted greater oxygen uptake and flight times during squat jump exercises.  Therefore such supplementation can improve running and jumping performance.

Similar results were found in a study which measured vertical jump performance.  After 8 weeks of training with 60 grams of colostrum supplementation per day, vertical jump performance increased more than twice as much as those in the control group while serum IGF-1 levels remained the same for both groups.

source: http://www.newlifehealthsolutions.com/more-information/colostrum-athletic-performance

 





More Article
http://www.colostrumresearch.org/Research/research_sport.html


FACT!!!
The Australian Olympic team proved the effectiveness of colostrum supplementation when they won 16 gold and 58 overall medals at the 2000 Olympic.
 

Bagaimana Alpha Lipid SD2 Bertindak?

Wednesday, April 03, 2013

0 comments

Bagaimana Alpha Lipid SD2 Bertindak?

Pertama sekali:
Anda perlu kurangkan karbohidrat dan makanan/ minuman manis
 Badan anda ada 2 sumber tenaga:
Makanan yang anda makan dan lemak dalam badan anda
 
Apabila karbohidrat tiada:
Badan akan membakar lemak dalam badan anda sebagai sumber tenaga
 Alpha Lipid SD2 pula akan berfungsi sebagai:
'Booster' (pemangkin) untuk meningkatkan tahap metabolisma anda
 Jadi, kadar pembakaran lemak oleh badan anda akan turut meningkat!
Secara mudahnya...
Alpha Lipid SD2

Metabolisma Badan Tinggi , Pembakaran Lemak Tinggi,

Berat Badan Turun Dengan Cepat!
Formula kandungan ALSD2 seperti:
Ekstrak Daun Teh Hijau, Serat, Alpha Lipid dan Protein inilah yang menjadi rahsia kepada kesan penurunan berat badan anda.
 Malahan, lemak anda dibakar secara:
Semulajadi, selamat dan bukan secara paksaan!

*Disclaimer: Kadar penurunan berat badan anda mungkin berbeza daripada individu lain kerana tahap metabolisma badan setiap individu adalah berbeza mengikut jantina, umur dan kecekapan sistem badan.

credit to Rahsia Slimdiet 

Fresh Testimoni: Turun 18kg dalam masa 3 minggu!!

0 comments

Fresh Testimoni:  Turun 18kg dalam masa 3 minggu!! Congrats Hanani!!



Sejak kemunculan produk ALSD2 terbaru, ramai yang tidak menjangka produk ni akan meletop sehingga jualan mencecah 1 juta sehari di HQ. Testimoni2 yang berjaya melangsingkan badan secara sihat tanpa perlu berlapar membuktikan ALSD2 memang terbukti berkesan

Ramai yang cakap kalau xmakan nasi atau karbo memang boleh kurus...xperlu minum ALSD2 pun..tetapi berapa ramai yang gagal? & berapa ramai pulak yang menghadapi masalah kulit menggeleber bile da kurus? Ini semua gara-gara pandai2 buat diet sendiri..

Diet ALSD2 tidak menyebabkan kulit menggeleber malah membantu membina jisim otot.. Takde la jd mcm mamat dlm gmbr ni.



Jika anda rasa sudah tiba masanya untuk mengubahkan PENAMPILAN, meningkatkan KEYAKINAN dan untuk lebih SIHAT,
 
 SMS/Whatsapp :019-7837048 atau pm sy di SINI
 
Dengan formula DIET ALSD2..anda boleh mengubah NASIB ANDA!
  Say NO to OBESITY!! 
 
 
loves,