Jangan BELI produk Tiruan Alpha Lipid

Tuesday, January 22, 2013

0 comments


Diharap kepada semua customer berhati2 dgn peniaga yg menjual Alpha Lipid SDII dgn harga yg lebih murah dipasaran, kerana harga mati bagi produk ini adalah RM180 setin..Kecuali jika anda mendaftar sebagai ahli New Image baru anda layak mendapat harga RM150 setin..

Jika ada penjual yang menawarkan harga lebih rendah dari harga sepatutnya mungkin perkembangan anda tidak akan dipantau atau tiada buku panduan diet..
Dan jika apa2 berlaku kepada anda, syarikat New Image TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB, kerana produk yang original mempunyai insurans bernilai RM36 juta!


So, JANGAN BELI PRODUK TIRUAN ni ye..Sila dapatkan dari pengedar yg sah.. Mcm saya ;)


ID New Image: 1330321
Call/sms :013-4457840 (Aween)
Whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri

ALPHA LIPID MAHAL!!!

Friday, January 18, 2013

0 comments




1 tin untuk ALSD2 utk 1 minggu lebih je ??? Mahalnya Alpha AlphaLipid SD2!!!

Ehhhhh nanti dulu. Jangan cepat melatah..jangan cepat menilai.. Meh sy share skit pasal ALSD2..

**SD2 Bukan calang2 produk..Produk ni dibangunkan oleh Dr.George Cahill & Dr.George Blackburn from Harvard Medical School.. 100% Organic. Its a QUALITY that you can trust!

**ALSD2 di bawah jaminan perlindungan INSURANS sebanyak NZD20JUTA yang didaftarkan di bawah syarikat New Image SDN BHD. So, adalah penting untuk dapatkan HANYA DARI PENGEDAR YANG SAH bagi menjamin keselamatan & hak perlindungan Insurans.

** Ape yg ade dlm Alpha Lipid smpai blh turun 2-5kg seminggu?Ntah2 RACUN!Ehhhh...Tak baik buat spekulasi melulu..Alpha Lipid mengandungi BAHAN SEMULAJADI sahaja tau iaitu:-

1) Mengandungi Ekstrak Green Tea (Daun Teh Hijau)

-Membantu menigkatkan metabolisma
-Meningkatkan penggunaan tenaga
- Bahan antioksida yang kuat
-Pemeliharaan Jantung
-Antibacterial & Antiviral

2) Mengandungi Formula Tinggi Protein

- Memperbaiki jisim otot
- Meningkatkan metabolisma

3) Mempunyai Tambahan Serat

-Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
-Memberi rasa kenyang lebih lama (elak Gastritis)

4) Mengandungi Formula Alpha Lipid

-Untuk penyerapan nutrien dan vitamin yang lebih baik dan berkesan

** Alpha Lipid Halal, Tak perlu berlapar, Bntuk Bdn Kekal Langsing, Rendah kandungan, Tidak mengalami keletihan, Kulit tak menggelebeh, No side effect & tiada kenaikan semula selepas berhenti diet ALSD2.

**ALSD2 Memegang REKOD DUNIA PENURUNAN BERAT BADAN TERPANTAS!

**So, dengan Alpha Lipid SD2:-
1 tin = turun 3-5kg
4 tin = 10-20kg

ok, skrg PERHATIKAN BETUL2.Utk dapatkan berat ideal & penurunan ukur lilit badan, cume perlukan 1-4 tin je..Dengan produk terbaik hasil penyelidikan Harvard Medical School, jaminan insurans, 100% semulajadi & segala kebaikan yang lain.. Murah kan?Its really worth for your money.

Anda takkan jumpa PRODUK IMPORT termurah macam Alpha Lipid SD2(New Zealand). Jom sihat dengan Alpha Lipid SD2...BERIBU TESTIMONI YANG BERJAYA TURUN BERAT BADAN SETIAP HARI!!! Kurangkan lemak dalam badan dan hindari penyakit...lebih baik mencegah daripada mengubati..

Nak murah lg? Jadilah ahli Alpha Lipid ;)

ID New Image: 1330321
Call/sms :013-4457840 (Aween)
Whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri

20 sebab kenapa anda perlu minum ALPHA LIPID LIFELINE

Thursday, January 17, 2013

0 comments
Assalamualaikum,

Entry kali ni saya nk bagi bukan 5, bkn 7, bkn 10 tetapi 20 SEBAB kenapa anda memang perlu minum ALPHA LIPID LIFELINE.. 


1) ALPHA LIPID LIFELINE diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand.Diproses, dkilangkan & dibungkus di New Zealand.

2)Kolostrum Alpha Lipid Lifeline™ adalah berbeza dengan kolostrum-kolostrum yang lain kerana ia adalah yang terbaik di dunia (Gred 10), mempunyai kadar IgG 41% (Immunoglobulin) berbanding kolostrum yang lain

3) Dipaturkan secara "Flash low temperature" & dikilangkan secara suhu rendah/tekanan rendah untuk memelihara kualiti colustrum.

4) KANDUNGAN MINERAL YANG SEMULAJADI & LENGKAP UNTUK KEPERLUAN BADAN.
• Folic Acid
• Iron
• Calcium
• Magnesium
• Sodium
• Potassium

5) KANDUNGAN VITAMIN YANG SEMULAJADI & LENGKAP UNTUK KEPERLUAN BADAN.
• Vitamin A
• Vitamin B1, B2, & B3
• Vitamin B6
• Vitamin B12
• Vitamin C
• Vitamin D
• Vitamin E

6)Mengandungi antibodi (Immunoglobulin) untuk melawan pelbagai jenis jangkitan bakteria, virus dan pathogen
• IgA
•IgE
•IgD
•IgM
•IgG
•IgFI & IgFII

7) Mengandungi Complex Lipid, 100% berkesan dan diserap cepat.(DIPATENT - UNIK).Mengikut kajian tanpa Complex Lipid, penyerapan kolostrum yang diambil hanya sebanyak 20% sahaja, manakala 80% lagi akan dikeluarkan. Dengannya 80% akan diserap dan hanya 20% akan dikumuhkan.

8) Terdapat sumber tambahan lain iaitu Ganglioside GD3, Fosfolipid & Sphingomyelin

9) Menagandugi Probiotix & Prebiotix.Khasiat probiotix adalah seperti yang terdapat di dalam Yakult.

9) Mengandungi Faktor Pertumbuhan (Growth Factor) yang penting untuk proses pemulihan sel dan anti penuaan (anti-aging)

10)Mengandungi bacteria semulajadi (Lactobasilus Acidhopulus dan Bifidobacterium) bagus untuk fungsi normal usus

11) Alpha Lipid Lifeline Complete Supplement ALL IN ONE.Tak perlu pakej supplement banyak2..

12) Alpha Lipid Lifelien merupakan supplement tambahan,ianya tidak menggangu jika perlu makan UBAT yang disarankan oleh Doktor

13) Sesuai untuk semua tua,muda,sihat,sakit malahan mereka yang mengalami masalah alahan laktosa.

14) Sesuai untuk ibu mengandung & ibu menyusu.Bayi anda sukar utk mendapat sakit kuning/jaundis selepas dilahirkan serta membantu utk pengeluaran susu.

15)Merupakan penawar segala PENYAKIT ZAMAN MODEN seperti kanser, diabetis, darah tinggi, masalah jantung, asthma dan lain-lain.

16)Selamat dan Tiada Toksik.Tiada Racun atau Bahan Kimia.

17) Alpha Lipid membantu mengurangkan berat badan, mengawal kandungan gula dlm darah.

18) Anda hanya perlu membayar RM 4.00 sehari bagi menjaga kesihatan anda demi kehidupan yang lebih sihat dan sejahtera berbanding beribu-ribu RM apabila terlantar sakit di hospital

19) Lebihan buih susu boleh sapu kat muka/ kulit bermslh. Kulit akn jd lebih sihat

20) Hanya minum segelas sehari setiap pagi untuk sihat secara semulajadi


Kesimpulannya...Cubalah Alpha Lipid Lifeline, siapa tahu… InsyaAllah inilah jawapan kepada masalah kesihatan yang anda deritai selama ini.

call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri




ALPHA LIPID: JANGAN JOIN DENGAN JADI AHLI JE.RUGI.RUGI!!

Tuesday, January 15, 2013

0 comments
Banyak Kelebihan jadi Ahli sebab keahlian anda adalah seumur hidup!! 
Selagi anda beli produk Alpha Lipid lah.

Cukup hanya sebagai pembeli ? Jawapan saya TIDAK!

Jadikan ianya sebagai sumber PENDAPATAN anda juga !


Apa kelebihan jadi ahli?

1) boleh dpt RM150 setin

2) dapat komisyen (4% - 16%) jika total belian 4 tin atau lebih dlm sebulan


3) dapat kumpul point (pv) untuk naik kepada level 'Supervisor' - dapat komisyen 25% utk tin ke 31 & seterusnya..maknanya di sini komisyen RM25/tin adalah tetap & takkan berubah,So anda dapat untung runcit RM30 + komisyen RM25 = RM55/tin.


4) Potensi untuk mendapat Country Pool 1%, 2%, 3%. Apa tu country pool?Country pool ni, adalah jumlah jualan keseluruhan tin di Malaysia dari semua pengedar yang sah. Cth: jumlah jualan bulan tu RM300K, jika anda da capai pangkat Ruby, maka anda layak terima 1% country pool iaitu 1% dr RM300K = RM3000. Senang2 dapat Extra income lagi RM3000 padahal bkn anda yg jual pn..

Pada tahun 2013, Bisnes Alpha Lipid menawarkan anda peluang untuk:

1) Jalan mudah utk ke Ruby (extra income bermula RM5000 sebulan)

2) Bonus royalti 2x setahun (bln 5 & bln 11 ni)

3) Tabung percutian 2x setahun

4) Country pool 1%


Boleh ke jual Alpha Lipid ni?Bukan da ramai ke yang jual?

Boleh. Pasti Boleh. Memang boleh.Sebab paling penting mengapa produk susu kolostrum Alpha Lipid Lifeline & ALSD2 mampu dipasarkan ialah

Produk Berkualiti Dan Dicari Oleh Ramai Orang Sepanjang Masa

Sesuatu perniagaan tidak akan dapat bertahan lama jika produk tidak bagus dan tiada pembeli. Dengan produk Alpha Lipid Lifeline & ALSD2 , anda bakal berjaya kerana anda memasarkan sebuah produk berkualiti yang diperlukan oleh semua orang.
 


p/s: Kertas borang pendaftaran adalah "hard copy" yang hanya boleh didapati dgn ejen/pengedar yg sah. Semua pendaftaran akan didaftarkan melalui syarikat beribu-pejabat di Midvalley City sahaja.Sekiranya anda berminat, sila follow step berikut:


STEP 1: 

1) NamaPenuh
2) No. I/C
3) Alamat
4) No. Tel
5) Email
6) Bank & No Akaun (utk terima komisyen)


STEP 2:Buat pembayaran RM60 (daftar) + Rm10 (postage utk starter kit & coolerbag ahli). 
 


CONCLUSION:

TAK PERLU MODAL, CUMA DAFTAR JADI AHLI, ANDA LAYAK JADI PENGEDAR ALPHA LIPID. BUAT BISNES ONLINE JE.BAK KATE ORG, BISNES DI HUJUNG JARI.DARI RUMAH JE BOLEH DAPAT CUSTOMER.TAK TAHU TAKPE, KAMI AKAN BANTU SEHINGGA BERJAYA ASALKAN ANDA BERSUNGGUH2 UTK MENGUBAH TARAF KEHIDUPAN ANDA.

call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri
 

TESTIMONIAL ALPHA LIPID SD2

0 comments


Tahun baru sudah bermula.Marilah kita melakukan transformasi utk ubah kpd diet yg lebih sihat dan utk kesihatan yg lebih baik.Amin.


Mari kita lihat transformasi pengguna2 Alpha Lipid SD2 yang telah berjaya mendapatkan berat badan ideal & penyelesaian kepada masalah berat badan berlebihan/obesiti yang mereka hadapi.


















Ramai yang da berjaya..
Jadi, tak perlu ragu-ragu lagi.
Alpha Lipid SD2 adalah SELAMAT, TERBUKTI BERKESAN & TIADA KESAN SAMPINGAN

call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri

PENGEDAR ALPHA LIPID DIPERLUKAN SEGERA!

    

Atasi masalah OBESITI anda dengan ALSD2

0 comments

Ini petikan Harian Metro hari ni!! 15 Jan 2013.

See?? Kerajaan da melakukan pelbagai aktiviti & program kesedaran..Tapi baru masuk 2013, masalah obesiti da semakin serius..Apa maknanya?

So please say NO FOR OBESITI..Insha ALLAH, ALSD2 sedia untuk membantu anda mengatasi/mencegah masalah ini.

Penggerak utama utk KURUS & SIHAT adalah diri anda sendiri.Susu ALpha Lipid SD11 ini adalah pemangkin utk membantu anda utk mendapatkan berat badan yg ideal..

call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri


p/s: Rakan Niaga ALSD2 diperlukan segera..Jom banteras gejala obesiti di Malaysia.

PERATURAN PENTING ALPHA LIPID SLIM DIET 2

Monday, January 14, 2013

0 comments
  1. Goncang Slim Diet anda sebelum buka.
  2. Anda mesti mencampurkan dua sudu formula 8oz (250m1) secawan atau lebih air empat kali sehari. (Sudu plastic disediakan bagi setiap tabung).
  3. Makan hanya dari senarai makanan. Jika ianya tiada dalam senarai anda tidak boleh memakannya! Makanan ini perlu dipilih dengan berhati-hati untuk memastikan maksimum dan penurunan berat badan yang efisien.
  4. Anda mesti mengambil 2-4 protein makanan setiap hari dengan sayuran (mentah atau masak) daripada senarai makanan.
  5. Anda mesti mempunyai minimum 20 gram carbohidrat daripada senarai makanan itu, tetapi anda mesti tidak melebihi 35 gram.
  6. Anda mesti menjumlahkan sebanyak dua sudu pencuci mulut tekanan minyak SEJUK dan satu sudu pencuci mulut cuka sidar sehari.
Catatan: Ia adalah sangat penting untuk mengambil sedikit minyak dalam diet untuk memastikan pusingan nutrien anda sempurna dalam bentuk Penting Asid Lemak dan juga untuk memudahkan penyerapan bagi vitamin-vitamin lemak larut dalam formula.
  1. Season makanan anda dengan Lite Seasoner (untuk kalium tambahan dan natrium).
  2. Minum dua liter air sehari.
  3. Senaman secara berterusan selama 30 minit sehari.
  4. Periksa Tahap Kritikal Karbohidrat anda dengan Uriscan setiap hari.
  5. Jika anda mempunyai masalah dengan kejanggalan usus ambil 1 – 4 sudu Fibre Supplement atau FibreMax harian – 1 skop setiap campuran Slim Diet.
  6. Kami mencadangkan pengambilan New Image RDA vitamin seimbang dan pil-pil mineral manakala pada program pengurangan berat badan anda sebagai sokongan tambahan.
  7. Yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya – jangan menipu diri anda!

Alpha Lipid SD2 adalah produk pelangsingan terbaik

0 comments
Adakah anda salah seorang daripada kategori dibawah?:

1. Dulu kurus, dah kawin jadi gemuk dan sekarang mahu menjadi kurus semula untuk memastikan suami sentiasa terpikat.
2. Dari dulu sampai sekarang gemuk, kaki selalu sakit bila kerap berjalan, dan sekarang nak kurus.
3. Badan sentiasa lemah, seperti tiada tenaga kerana gemuk..
4. Sekarang gemuk dan tidak dapat manahan nafsu makan sehingga semakan gemuk dari sehari ke sehari, nak beli baju pun tiada saiz.

Mesti anda mahu berubah betul tak…Sebenarnya, kita mempunyai pilihan untuk berubah..Jika anda betul-betul ingin berubah menjadi lebih cantik atau hensem, lebih sihat, lebih cergas, lebih kurus dan lebih berkeyakinan dalam menghadapi hari-hari yang mendatang, anda harus memilih Alpha Lipid SD2!


Kenapa SD2?

Kenapa SD2?Bukan ke lagi selamat bagus kalau kite cume jaga pemakanan & bersenam?Sebenarnya,disamping pemakanan yang seimbang dan bersenam, badan kita juga memerlukan supplement untuk membantu keseimbangan diet dalam badan kita.

Alpha Lipid SD2 adalah keluaran syarikat New Image Asia yang telah bertapak selama lebih 28 tahun di pasaran dan ia terbukti berjaya menurunkan berat badan secara semulajadi, selamat dan berkesan. 

• Alpha Lipid SDII tercipta daripada hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University iaitu Dr. George Cahill dan Dr. George
yang berjaya membuktikan keberkesanan menurunkan berat badan berdasarkan penyimpanan Protein dan Diet Ketogenik.
Blackburn.

• Alpha Lipid SD2 adalah satu produk penurunan berat badan yang berasaskan soya protein bukan GMO – 75%, terpilih dan bergred tinggi, serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral. Ianya dapat membantu menurunkan berat badan secara sihat.Tanpa kesan sampingan.
 
• Tidak mengandungi perisa atau pemanis tiruan dan dapat membantu memastikan tubuh mempunyai semua nutrien penting termasuk protein untuk membakar lemak, mengekalkan jisim otot dan ketegangan. Setiap hidangan menyediakan 10 gram protein yang boleh digunakan untuk keperluan harian.

 
• Kandungan Asid Amino, Vitamin A, B, C, D, E, dan mineral. Bukan “meal replacement” dimana anda perlu berlapar tetapi ia adalah “meal supplement” dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda dan tanpa berlapar.

 
• Program diet ini membuatkan kita tidak akan merasa letih dan lesu, ianya akan memberi kita tenaga walaupun proses pembakaran lemak terjadi.


ALSD2 menggunakan Teknik Diet Tanpa Berlapar

• Program ALSD2 adalah program pengurusan badan mengamalkan teknik diet protein, di mana anda perlu makan (selain karbohidrat) tanpa perlu meninggalkan rutin pemakanan harian anda. Oleh itu, anda tidak akan merasa letih dan lesu sebaliknya anda lebih bertenaga walaupun proses pembakaran lemak berlaku.

 
Makan protein lebih spt ayam, daging, ikan, telur, seafood dan sayur. 
 
Kurangkan pengambilan karbohidrat spt beras, makanan berkanji, gandum 
 
Minum air 8 gelas sehari supaya lemak yg dibakar dapat keluar melalui air kencing dan perpeluhan 
 
Dengan Alpha Lipid SD2, penurunan berat badan anda berlaku secara semulajadi. Formula Lipid dan ekstrak daun teh hijau berfungsi meningkatkan tahap metabolisma badan anda dan merangsang peningkatan kadar pembakaran lemak dalam tubuh anda. Oleh itu, penguraian lemak tersebut masih berlaku secara semulajadi. 
 
Di samping itu, kandungan protein pula akan mengekalkan jisim otot serta menegangkan kulit anda agar tiada gelebehan yang nyata pada badan selepas anda berjaya mencapai berat badan ideal.


PERINGATAN: Program pengurusan berat badan Alpha Lipid bukan UBAT KURUS tetapi ianya merupakan SUPPLEMENT untuk membantu keseimbangan diet dalam badan kita dan lebih berkesan dengan komitmen peribadi.



BERMINAT?

call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri

Peluang buat side income

0 comments
Kos hidup kat bandar meningkat berkali ganda setiap tahun, harga rumah dan seterusnya kadar sewa meningkat, harga barang mahal, harga kereta pun mahal dengan cukai yang terlalu banyak. Nak survive dengan satu pekerjaan bukan lagi sesuatu yang realistik. Kena ada side income untuk tampung kehidupan dlm keadaan sekarang ni yang mmg semuanya belumba-lumba nak ubah nasib hidup.

Bisnes Alpha Lipid menawarkan anda extra income RM5000 & more,more, more!. Bonus royalti 2x setahun (bln 5 & bln 11 ni!!) Pangkat Ruby & tabung percutian 2x setahun..Please kawan2, Peluang yang ada jangan biarkan berlalu sia-sia!! Mari sama2 rebut peluang ni!

call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri

10 tips Kuruskan Badan Dengan ALSD2

Friday, January 11, 2013

0 comments
Tahukah anda beberapa perkara remeh yang anda tak pernah sedar pun yang buatkan anda GEMUK?!

Berhati-hati dalam rutin harian anda atau anda terpaksa melihat timbangan berat badan anda naik, naik dan naik! Pastikan anda tahu 10 tips ini jika anda betul-betul nak menurunkan berat badan anda dengan cepat.

5 PERKARA ANDA MESTI BUAT.

1) Ambil sarapan pagi
Jangan lupa ambil sarapan, permulaan yang sangat penting! Sarapan memastikan anda tubuh anda bertenaga dan secara langsung meningkatkan kadar metabolisma badan anda. Secara mudah, metabolisma naik, pembakaran lemak naik, berat badan anda turun!

2) Makan Perlahan-lahan 
Kunyah makanan anda sehingga betul-betul hancur sebelum telan. Ini lebih memudahkan dan mempercepatkan proses pencernaan dalam badan. Jadi, kesemua makanan tersebut dapat diuraikan dengan cepat (termasuk lemak) dan semua nutrisi penting dapat diserap oleh badan dengan lancar.  

3) Minum Air Secukupnya
Wajib bagi anda minum 8 gelas / 2-3 liter setiap hari. Air membantu melancarkan semua proses dalam badan. Yang paling penting bagi anda yang nak kurus dengan cepat, air adalah medium untuk penyingkiran lemak yang telah diuraikan, iaitu melalui air kencing dan perpeluhan.   

4) Masak Sendiri
Rajinkanlah diri anda untuk masak di rumah berbanding makan di luar. Masakan sendiri buatkan anda betul-betul tahu kandungan makanan anda, tidak seperti makanan di luar, mengandungi banyak lemak / gula tersembunyi.  

5) Lakukan Senaman Ringan
Anda nak kuruskan badan dengan cepat kan? Mengapa tidak anda optimumkan kesannya dengan senaman ringan. Cukup anda berjalan-jalan di taman perumahan anda, atau anda park kereta anda jauh sedikit dari pintu masuk pejabat anda. :)
  
5 PERKARA ANDA TAK BOLEH BUAT.

1) Jangan Berlapar

Jangan tak makan! Pastikan anda makan sekurang-kurangnya 3 meal/ hidangan utama setiap hari. Tubuh kita memerlukan tenaga untuk bekerja. Lalu, bagaimana tubuh anda nak bakar lemak jika tenaga tidak dibekalkan.  

2) Jangan Ambil Garam Berlebihan
Fakta: Garam akan menyebabkan penakungan air dalam badan anda. Ini akan menyebabkan anda "gemuk air". Jadi,, kurangkanlah garam sebaik mungkin.  

3)Jangan Minum Minuman Bergula, Bergas, & Berkafein  Elakkan minuman bergula/ bergas kerana kandungan gula yang berlebihan dalam badan menyebabkan anda gemuk. Minuman berkafein pula akan merendahkan kadar metabolisma badan anda.  

4) Jangan Makan Junk Food / Makanan Ringan
Junk food mengandungi pelbagai bahan yang tidak baik untuk tubuh anda. Sebagai contoh kandungan garam/ gula yang berlebihan. Malah, ia tidak membuatkan anda berasa kenyang membuatkan anda makan dengan lebih banyak tanpa disedari.   

5)Jangan Timbang Berat Anda Setiap Hari
Timbang hanya sekali dalam seminggu. Ini akan membantu anda untuk kurus dengan cepat dari segi psikologi. Apakah perasaan anda jika anda lihat tiada penurunan berat badan berlaku? Kecewa bukan? So, mana mungkin anda nampak hasilnya jika anda timbang berat anda setiap hari.

Bagaimana Memilih Cara Kuruskan Badan Yang Berkesan?

Thursday, January 10, 2013

0 comments

Secara umumnya, terdapat pelbagai kaedah dan cara untuk anda kuruskan badan. Ada beberapa kriteria penting yang perlu anda amati sebelum anda memutuskan cara atau produk kuruskan badan yang terbaik buat diri anda. Sila lihat dengan teliti kriteria- kriteria tersebut:


1.  Keselamatan (Selamat atau tidak?): 

  • Apakah cara kurus badan tersebut benar-benar dan diyakini selamat? Sebagai contoh, jika anda mengambil pil-pil kurus, pastikan anda membuat kaji selidik mengenai ramuan yang terkandung dalam pil tersebut. Hal ini dapat mengelakkan komplikasi buruk terhadap badan anda dalam jangka masa pendek atau panjang. Ingatlah bahawa "sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya..."
  • Pastikan anda memilih produk atau cara yang selamat serta dibuat daripada ramuan semulajadi sahaja. 

2.  Keberkesanan (Berkesan atau tidak?):

  • Ini adalah satu faktor yang paling penting bagi kita, betul tak? Yalah, masakan kita akan pilih produk dan teknik yang tidak berkesan (scam) untuk kurus, sedangkan itulah matlamat asal kita. Jadi, bagaimana untuk tahu samada cara tersebut berkesan atau tidak? 
  • Lihat dan cari testimoni-testimoni berkaitan produk tersebut. Pastikan ia adalah benar dan bukan rekaan. Baca juga review berkaitan produk tersebut di internet ataupun media massa. Pilih produk yang telah terbukti berkesan!

 3.   Kepantasan (Cepat atau lambat?):

  • Sekarang sudah minggu kedua puasa, raya dah makin hampir. Sempat lagi ke kurus? Haa.. Inilah faktor yang ramai orang tengah cari iaitu kurus dengan cepat dan pantas! Pastikan produk atau cara yang anda pilih itu menghasilkan keputusan dalam masa yang pantas!
  • Sebagai contoh: Jika anda mengamalkan diet "Calorie Counting" (menghadkan pengambilan kalori/ control makan), kesan penurunan berat badan anda adalah sangat perlahan. Malah, ia juga akan buatkan anda perlu berlapar dan akhirnya melemahkan badan anda. Anda akan kehilangan tenaga.
  • Jadi, pilihlah cara yang terpantas supaya anda tidak perlu membuang masa dan tenaga. Malah, ia juga tidak membazirkan duit anda untuk terus membeli produk kurus tersebut secara berterusan.

4.  Kemudahan (Mudah atau tidak?):

  •  Cara kuruskan badan yang terbaik mestilah mudah tetapi dalam masa yang sama masih berkesan. 
  • Jika anda memilih untuk bersenam setiap hari untuk kurus, saya pasti anda hanya akan buat senaman tersebut selama 1 minggu sahaja. Mengapa? Ya, anda penat, sibuk dengan urusan harian, balik rumah dah keletihan dan sangat sukar untuk berdisiplin. Akhirnya, anda berputus asa dan cari cara yang lain pula, betul tak?
  • Oleh itu, pastikan cara atau produk kurus tersebut benar- benar mudah dan anda dapat amalkan walau anda sesibuk mana sekalipun!
Sekarang anda dah tahu syarat-syarat penting untuk memilih produk pengurusan badan atau program- program seperti diet atau senaman untuk kurus.

Jadi, saya ingin mencadangkan suatu produk khusus untuk kuruskan badan anda, yang telah terbukti memenuhi kesemua syarat di atas. ALPHA LIPID SD2! Produk ini juga dilengkapi dengan program diet yang ringkas sahaja. Ia juga telah terbukti mampu menurunkan berat badan anda!

Kata Kunci Kami adalah Diet Tanpa Lapar!


Jom Buat Bisnes Alpha Lipid

0 comments
Pernahkan anda mengalami situas ini?
Gaji yang diterima tidak mencukupi untuk menampung keperluan keluarga tetapi kehidupan perlu diteruskan.
Dan anda tercari-cari peluang untuk menjana side income? Alpha Lipid adalah jawapannya!
Kenapa Alpha Lipid? Simple. Sesuatu perniagaan tidak akan dapat bertahan lama jika produk tidak bagus dan tiada pembeli. Dengan produk Alpha Lipid Lifeline, anda bakal berjaya kerana anda memasarkan sebuah produk berkualiti yang diperlukan oleh semua orang.

call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri

Alpha Lipid SD2 Penipu! Da diet tapi berat tak turun!

0 comments

ANDA TAK PERLU RISAU JIKA BERAT BADAN TIDAK TURUN WALAUPUN SUDAH BERDIET..

Ramai yg masih lg tak faham dgn penurunan yg di maksudkan apabila kite berdiet.. Sbnrnya berat seseorg tidak blh di ukur hanya dgn jumlah kilo shj kerana berat dlm kilo seseorang terdiri drp berat tulang, berat air, berat lemak dan berat daging.. Ini adalah berbeza utk setiap individu..sbb tu ahli bina bdn mempunyai jumlah berat dlm kilo yg sgt tgi wpun bdnnya kecil kerana jisim ototnya sgt tinggi.. Jd adalah sgt penting bg seseorang yg serious ingin menurunkan brt bdn mengambil ukur lilit bdn mereka sblm melakukan sebarang diet..bkn hanya berpandukan nombor yg tertera di mesin penimbang anda..


1. Berat Air

Tahukan anda bahawa badan anda mengandungi kira-kira 60 peratus air dan selebihnya adalah otot dan beberapa tisu yang lain. Bagi seorang lelaki yang beratnya 100kg bermakna dia telah membawa sebanyak 60kg cecair dalam badannya yang majoritinya adalah darah anda.Badan anda bekerja keras untuk mengekalkan keseimbangan pengagihan air dan mengambil kira tentang pengambilan dan perkumuhan yang kita lakukan. Sistem ini berbeza bergantung kepada pelbagai faktor, seperti fasa haid, kadar pengambilan cecair dan senaman.


Sesetengah orang lebih sensitif kepada turun naik berat air daripada yang lain. Apabila anda bersenam untuk kali pertama atau cuba bentuk baru aktiviti fizikal, gentian otot boleh menjadi bengkak dan radang. kebengkakan dan keradangan ini menyebabkan ketidakseimbangan air secara sementara. Bengkak yang merangsang ini sakit akan mula dirasai selepas 12 hingga 48 jam anda bersenam. Kesakitan dan bengkakakan hilang apabila anda melakukan senaman yang sama berulang-ulangkali. Kebengkakkan ini juga meyumbang kepada peningkatan berat badan ataupun anda merasai seperti penurunan berat badan terhenti.

2. Lemak Kurang Padat Berbanding Otot

Yang mana satu lebih berat? : satu paun otot atau satu paun lemak? Ini adalah soalan trik. Sudah tentu, satu paun dengan satu paun sama beratkan! Tetapi lemak dan otot mempunyai ketumpatan yang berbeza, dan oleh itu berbeza segi jumlah. Dalam erti kata lain, lemak mengambil ruang yang lebih daripada jumlah yang sama dengan otot. Ini bermakna otot mengambil ruang 18 peratus kurang daripada lemak.Itulah sebabnya mengapa dua orang yang berat yang sama boleh kelihatan sangat berbeza, bergantung kepada berapa banyak lemak dan otot masing-masing punyai. Ini adalah juga sebabnya mengapa anda perlu menilai progres penurunan berat anda melalui kehilangan inci, longgarnya pakaian anda dan perubahan takuk lubang pada tali pinggang anda.

3. Penurunan berat Badan Itu Tidak Selalunya Dalam Garisan Lurus

Kebanyakan proses badan kita tidak selalunya berada dalam garisan lurus. Sebaliknya, badan kita akan melalui fasa cepat, lambat dan stagnant (tetap). Sebagai contoh, kanak-kanak yang berumur11 tahun tidak semuanya sama tinggi. Ada yang rendah, sederhana malah ada yang 3-4 inci lebih tinggi daripada kawan-kawan yang sebaya dengannya. Penurunan berat badan juga tidak terkecuali. Pepatah Inggeris “two steps forward, one step back” diharapkan dapat membantu anda memahami makna yang ingin saya sampaikan ini.

Tiada penurunan berat badan selepas beberapa ketika merupakan satu proses semulajadi dalam proses penurunan berat badan. Dalam kebanyakan kes ia akan kembali kepada keadaan asal semula (ketika anda mengalami penurunan yang sekata) selagi anda tetap dalam proses penurunan berat badan.

4. Menghampiri Berat idaman Anda

Semakin anda menghampiri berat idaman anda, badan anda mula untuk "mempertahankan" terhadap kehilangan berat badan selanjutnya. Jika anda tingin kehilangan 20kg daripada berat badan anda, 10 kg yang pertama akan kelihatan sangat mudah. Kg yang seterusnya biasanya akan mengambil masa yang lama, dan memerlukan disiplin yang lebih.Yang penting adalah untuk bersabar dan membolehkan diet anda memperlihatkan `sesuatu' untuk anda.


 

Underconstruction

Wednesday, January 09, 2013

0 comments




Sorry for my messy page
I'll fix it asap.
tata~

Cara Timbang berat badan dengan betul..

2 comments
1. Timbang berat dengan penimbang yang sama. Jangan sekejap pergi Giant timbang dekat Giant, pergi Tesco timbang dekat Tesco. Mesin dekat Giant & Tesco tu ramai orang yang naik so kita tak tahu ralat nya..

2. Berat yang paling TEPAT adalah waktu pagi selepas bangun tidur iaitu selepas keluar dari tandas. So timbanglah selepas bangun tidur (selepas 'melepas' pada waktu pagi)..

3. Timbang secara rutin dan berkala. Contohnya, hari isnin 7.00 pagi sebelum sarapan anda timbang dan isnin minggu hadapan anda timbang pada pukul 7.00pagi, juga sebelum sarapan. Sebenarnya, itulah berat sebenar anda.

4. Jangan timbang selepas makan atau minum kerana berat akan naik 1 – 2kg.

5. Jangan timbang waktu period kerana waktu period badan kita akan menyimpan air lebih banyak dari biasa so kita lebih berat dari normal. Seminggu lepas period baru boleh timbang berat coz badan dah normal semula dah.
6. Jangan timbang setiap hari kerana kita tidak boleh melihat perubahan penurunan berat badan kita. Nanti jadi stress pulak..

Selamat Mencuba..

Kenal x Irfan Khairi?

0 comments

Dearest bloggers,
Kenal tak Irfan Khairi?
Sape Irfan Khairi ni?Dia adalah Jutawan Muda!
& Im so excited to join his motivation class..
In Sha Allah, on this coming Maulidur Rasul.
Hari baik.Bulan Baik..Harap2 rezeki pn bertambah baik.
Aminnn...

Semua orang berkata tentang.. Alpha Lipid!

0 comments
Its true.Sana sini di facebook, di twitter, di blog.even di TV pn orang dok bercakap tentang Alpha Lipid.


Makanan pertama yang kita minum selepas lahir ialah KOLUSTRUM (susu ibu) kan?sebab apa,sebab itulah makanan #1 terbaik untuk badan manusia,,
 
Sebab KOLUSTRUM ialah bahan semulajadi yang paling sesuai untuk badan manusia untuk MENCEGAH & MENGUBATI berbagai jenis penyakit..see,,KOLUSTRUM!
 
So,bila da dewasa sekarang ni,mana nak dapat KOLUSTRUM tu lagi?
KOLUSTRUM ALPHA LIPID lah jawapannya!
Kerana ialah KOLUSTRUM#1 terbaik didunia(Gred 10) selepas susu ibu..selamat & semulajadi,,this is what our body needs!pm me to order :) 
Biz partners also welcomed..jom sihat!!



call/sms :013-4457840 (Aween)
whatsapp: 0197837048

Atau inbox saya di http://www.facebook.com/messages/n.azwin.shukri

BEZA DIET ALPHA LIPID & DIET SENDIRI

Thursday, January 03, 2013

0 comments

APA BEZA ANTARA BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO DGN BERDIET Alpha Lipid SD2 JUGA KURANGKAN KARBO??

OK Berdiet sendiri tanpa mengambil apa-apa supplement memang boleh kurus. Tapi tahukah anda?Diet ini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH sebab makanan & vitamin yang diperlukan tidak mencukupi.
 
Kita mungkin tidak mengetahui sama ada lemak@ air yang hilang. Kemungkinan jisim otot otot pun boleh rosak.Paling penting skali, apabila memulakan semula pengambilan nasi@karbo berat badan akan naik berganda.
 
Dengan Alpha Lipid SD2 walaupun tanpa pengambilan karbo(cth:Nasi) jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit sebab kandungannya protein yang berkualiti tinggi. Jadi kalau otot dah terbina,peratus untuk gemuk semula adalah rendah kerana lemak telah dibuang secara kekal. Yang penting apabila mendapat berat yang diinginkan pastikan anda menukar pola pemakanan yang lebih seimbang....